Ayurvedic Beauty Susheela

Schoonheidssalon

Over

 

Ayurveda is een hindoeïstische gezondheidsleer uit India, die (volgens de traditie) door de goddelijke kosmische geest Brahman is geopenbaard. De Ayurveda heeft een religieus geïnspireerde visie op alles wat met de gezondheid van lichaam en geest te maken heeft. Het is een veelomvattend systeem van medische voorschriften en praktische handelingen, die niet altijd ondersteund worden door de moderne (medische) wetenschap.

Het woord Ayurveda stamt af van het woord 'ayur'' wat 'leven' betekent en het woord 'veda' wat 'weten' betekent. Ayurveda betekent dus letterlijk 'kennis van het leven'. Deze gezondheidsleer wordt o.a. al bijna 5.000 jaar in India, Sri Lanka en Nepal beoefend. De oorsprong van Ayurveda ligt in India en is gebaseerd op oude teksten in het Sanskriet, de Charaka Samhita en de Susruta Samhita.

De Charaka Samhita is geschreven in het gebied van de Indusvallei, rond 1000 B.C.E. (Before the Common Era). Het is een lange, filosofische tekst, aangevuld met een grote hoeveelheid hygiënische en medische informatie; een handleiding op het gebied van algemene geneeskunde. Uit deze tekst blijkt dat de Ayurveda leer al in opkomst was in het eerste millenium van B.C.E. De Susruta Samhita is vooral bekend vanwege de vele uitgebreide beschrijvingen van chirurgische ingrepen. Recent heeft de Duitse vertaling van een Susruta Samhita nog een bijdrage geleverd aan moderne geneeskunde op het gebied van plastische chirurgie.